PEMBENTANGAN KERTAS KERJA BAGI BENGKEL ‘HERITAGE AND CONSERVATION 2018’

PEMBENTANGAN KERTAS KERJA BAGI BENGKEL ‘HERITAGE AND CONSERVATION 2018’
Sesi pembentangan kertas kerja oleh YBhg. Dato’ TPr. Hj. Mohd Anuar b. Maidin, Pengarah PLANMalaysia@Pulau Pinang mengenai “Special Area Plan For George Town World Heritage Site”. 

Topik ini membincangkan mengenai pelan yang disediakan bagi Tapak Warisan Dunia George Town untuk mengawal pembangunan baru, pembangunan semula dan pemeliharaan warisan dalam kawasannya. Rancangan Kawasan Khas (RKK) berfungsi sebagai pelan pengurusan konservasi dalam tapak warisan. Ianya disediakan oleh Pihak Berkuasa Negeri mengikut peruntukan Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172). RKK mengandungi cadangan-cadangan terperinci, garis panduan dan strategi pengurusan pelaksanaan.

Bengkel ini dianjurkan oleh George Town World Heritage Incorporated bertujuan memberi pendedahan dan meningkatkan pengetahuan semua pihak mengenai pengurusan dan pemuliharaan bangunan serta bahan binaan warisan.

FB IMG 1521159313340

Cetak E-mel

mygovmscmampusukpenangtownplanmbppkpktspmchrmisimg.phpimages1

 

fb  fl  yb

  • Kemaskini Terakhir: Jumaat 16 Mac 2018 

Jumlah Pelawat: 102948

Paparan terbaik dengan menggunakan pelayar web Mozilla Firefox versi 30 dan ke atas pada tetapan resolusi minima 1366x768.

PENAFIAN : PLANMalaysia@Pulau Pinang tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan dan kerugian disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada laman web ini.

offcanvas
totop